Turnering som kickstart på lovet

I Södan drog höstlovet igång med fotboll. Åtta lag med namn som Snygga brudar, FC Pro och Nike drabbade samman i Ungdomsenhetens cup för mellanstadieungdomar.
Trelleborg • Publicerad 2 november 2010
Målvakten Hussein El-Achkar har fullt upp när hans lag FC Fagerängen möter Dream Team i Ungdomsenhetens höstlovscup i Söderslättshallen.
Målvakten Hussein El-Achkar har fullt upp när hans lag FC Fagerängen möter Dream Team i Ungdomsenhetens höstlovscup i Söderslättshallen.Foto: Claes Nyberg
Foto: 
Foto: Claes Nyberg
Matchen mellan Nike och FC Pro är tät och slutar 0-0.
Matchen mellan Nike och FC Pro är tät och slutar 0-0.Foto: Claes Nyberg
Johanna Nilsson, Felicia Tranström, Cajsa Olsson och Amanda Larsson deppar inte trots att deras lag Snygga brudars enda vinst kom på walk over.
Johanna Nilsson, Felicia Tranström, Cajsa Olsson och Amanda Larsson deppar inte trots att deras lag Snygga brudars enda vinst kom på walk over.Foto: Claes Nyberg

TA kliver in i Söderslättshallen när nästan alla mött alla. På läktaren pustar laget Snygga brudar ut efter sina sju matcher. Hur har det gått? Cajsa Olsson svarar ödmjukt:

– Sådär, vi har haft ett bra lag men det fanns andra som var bättre.

Lagkompisen Amanda Larsson är mer rakt på sak:

– Vi har vunnit en, eftersom de inte kom. Och vi förlorade med 10-2 mot de bästa.

De som gjorde tio mål på Snygga brudar kallar sig för Dream Team. De har röda TFF-tröjor och alla spelar eller har spelat i klubbens P98-lag.

– Vi såg på Gasverket att det skulle vara turnering, och tänkte varför inte? Vi kommer ju vinna, säger Arialdo Vidovic och Jonathan Bergeling fyller i:

– Vi vann ju förra året.

FC Fagerängen är ett av lagen som bjuder dem på starkt motstånd i årets cup.

– Jag har bara släppt in ett mål, säger målvakten Hussein El-Achkar medan han och lagkompisarna spänt följer matchen mellan Nike och FC Pro.

Vilket resultat gynnar dem bäst? Diskussionen går varm och när slutsignalen ljuder jublar de med all rätt. För när de ska möta Dream Team är båda lagen redan finalklara.

Matchen tas inte på mindre allvar för det. "Pressa, pressa!" och "stressa motståndarna" manar avbytarna högljutt och vid stolpträffar och snygga fintar går sus genom publiken.

– Man kan tro att det är VM, säger Anette Persson som jobbar på Ungdomsenheten och sköter poängräkningen.

I fjärde minuten slår en frispelad spelare in ledningsmålet för Dream Team. 2-0 kommer på hörna, trean sitter via en välplacerad frispark. Det är inte så lite frustrerat på Fagerängsbänken i det läget.

– Visst, det var duktiga, men bollarna gick förbi för lätt, säger Hussein El-Achkar besviket efter matchen.

Trots hängande huvuden lyckas FC Fagerängen ladda om inför finalen, där de bjuder på en spännande match och "bara" förlorar med 2-1 mot Dream Team.

Henrik Kilefors
Jennie Larsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.