Annons

Turistsamarbetet på Söderslätt stannar av

Det stolta planerna på ett turistsamarbete mellan Trelleborg, Vellinge, Skurup och Svedala verkar stanna vid broschyren Destination Söderslätt och den gemensamma webbsidan. Trelleborg anser sig inte ha råd att både satsa på samarbetet och utveckla kommunens egen turism.
Trelleborg • Publicerad 12 mars 2003

- Vi har utvecklingsbehov för Trelleborgs egen del. Vi behöver bland annat förbättra vårt broschyrmaterial och utveckla turismen i Smyge. Därför kan vi inte prioritera Söderslätt just nu, säger Per Johansson, vd på Trelleborgs kommuns utvecklings AB. Det är nuläget inte fråga om att avbryta samarbetet helt, men de förslag som förra året presenterades i en konsultrapport ser inte ut att bli aktuella. - Gemensam turistbyrå eller gemensamt bolag är vi inte beredda att gå in i inom överskådlig tid, säger Per Johansson. Trelleborgs inställning är inget som förvånar företrädare för Vellinges kommun. - Det är ju precis det vi har kommit överens om. Vi ska skynda långsamt, inte kasta oss in i något. Vi ska stegvis ha utvärderingar under tiden, säger Nils-Arvid Andersson, turistchef i Vellinge. Han ser dock ingen motsättning mellan den gemensamma satsningen och satsningar på de egna kommunen. - Samarbetet känns mycket bra och värdefullt, men vi har ju inte heller råd att lägga ner mer resurser än vi har kommit överens om, säger han. Broschyren Destination beräknas finnas tillgänglig om några veckor och webbsidan innan sommarsäsongen börjar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons