Annons

Turisterna gör gärna återbesök

Trelleborg • Publicerad 2 april 2007
Cecilia Falk som driver Svea Bed and Breakfast är nöjd med sitt första år som hotellägare.Bild: Claes Nyberg
Cecilia Falk som driver Svea Bed and Breakfast är nöjd med sitt första år som hotellägare.Bild: Claes NybergFoto: 

– Det har gått överförväntan, säger Cecilia Falk.

Hon tar emot i den vackra tegelvilla från 20-talet.

Annons

Huset rymmer såväl den lilla hotellrörelsen som familjens privata bostad.

Inredningen går i sekelskiftesstil och i huset finns många kuriosa originaldetaljer bevarade.

När Cecilia Falk tillsammans med sin familj köpte huset hösten 2005 fanns från början tanken att det skulle passa att använda delar av fastigheten till ett Bed and Breakfast.

I början av april förra året var det premiär för den lilla hotellrörelsen med fyra rum.

Redan förra sommaren var tillströmningen av gäster bra. Kunderna som oftast stannade en eller två nätter var i huvudsak turister från Sverige och övriga Europa. Besöket i Trelleborg och den hemtrevliga atmosfären på Svea har gett flera av kunderna mersmak.

– Redan under sommaren fick vi direkt nya bokningar från gäster som ville komma tillbaka den här sommaren också, säger Cecilia Falk.

Många har poängterat att de tycker det är trevligt i Trelleborg och har valt att stanna några extra nätter den här gången för att kunna utforska kommunen.

När sommaren var över var Cecilia inställd på att beläggningen skulle minska markant.

– Under sommaren hade jag räknat med att det skulle vara ganska fullt. Att intresset skulle hålla i sig relativt bra under resten av året blev en positiv överraskning, säger Cecilia Falk.

På helgerna är rummen bokade av privatpersoner.

Annons

I veckorna består gästerna mest av handelsresande eller hantverkare som har tillfälliga uppdrag i Trelleborg.

– Det som är positivt för mig liksom för Trelleborg är att många besökare vill få ut mer av besöket än att bara vänta på att resa vidare med färjorna, säger Cecilia Falk. Hon tycker också att stämningen är bra mellan kollegor i samma bransch.

Cecilia Falk har bland annat täta kontakter med ägaren till Cronia Bed and Breakfast som är hotellrörelse i samma stil som Svea.

De planerar bland annat en gemensam medverkan på småföretagarmässan, Hemma i Trelleborg, som arrangeras i Söderslättshallen i slutet av maj.

Sedan förra sommaren har minst ett rum varit uthyrt varje dag och det är inte ovanligt att Cecilia tvingas säga nej på grund av att det fullbelagt.

I sommar finns redan perioder då alla rum är upptagna. Inför den kommande högsäsongen planerar familjen att avstycka en del av trädgården för att göra en uteplats för gästerna.

Pernilla Roshäll Berthelot

För ett år sedan öppnade Cecilia Falk Svea Bed and Breakfast i centrala Trelleborg. När hon summerar första verksamhetsåret är hon mer än nöjd.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons