Annons

Turister efterlyser förvaringsboxar

Sedan Trelleborgs nya färjecentral öppnades 2001 har den saknat något väsentligt: bagageförvaring.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2005
Färjeresenärer som kommer till Trelleborg har ingenstans att göra av sitt gepäck, utan får vackert bära runt på det om de vill se något av stan på sin genomresa. ARKIV: TOMAS NYBERG
Färjeresenärer som kommer till Trelleborg har ingenstans att göra av sitt gepäck, utan får vackert bära runt på det om de vill se något av stan på sin genomresa. ARKIV: TOMAS NYBERGFoto: 

Ångkvarnen på Hamngatan 9 är numera den central alla gående färjepassagerare passerar igenom. Ofta har de en dag eller några timmar över för att se Trelleborg. Men den turismen riskerar staden att gå miste om, eftersom resenärerna inte kan lämna ifrån sig sina väskor någonstans.

– Folk kommer till oss och vill lämna in grejorna här, berättar Victoria Drott på turistbyrån. Ibland tar vi emot dem, men det är inte alltid vi kan. Vi vill ju inte behöva ta ansvar för deras grejor.

Annons

Sommartid kommer den här typen av förfrågan varje dag, enligt turistbyrån. Och såväl turistbyrån som grannarna i huset, TT-Line och Scandlines, har stött på hos Hamnkontoret för att få förvaringsboxar utplacerade. Men än har inget hänt.

– Vi har fört en dialog med hamnen om det här sedan vi flyttade in för fyra år sedan. I mars i år fick vi besked om att de inte har någon lämplig plats, berättar TT-Lines vd Björn Boklund, som nu letar efter ett eget utrymme åt kundernas effekter någonstans i huset.

Behovet av förvaringsboxar inses även av hamnkontoret. Än så länge har man dock inte hittat en tillfredsställande lösning på problemet.

– Det har tagit lite tid med det här, det ska erkännas, kommenterar hamnchef Leif Borgemark.

Det som framför allt fördröjt utplaceringen av boxar är frågan om var de ska stå, enligt hamnchefen.

– Vi måste hitta ett vettigt ställe. Förvaringsboxar är ingen skön syn, och vi kan inte förstöra vårt fina atrium på Ångkvarnen med sådant. Dessutom måste de kunna vara tillgängliga för resenärerna både när de kommer och när de ska iväg.

Trots allt hyser hamnchefen hopp om att frågan ska vara löst, och boxar utplacerade, till sommarsäsongen.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons