Annons

Turistbyrån flyttas till bolag

Kommunen lyfter nu över Trelleborgs turistbyrå till det kommunala bolaget Trelleborgs Utvecklings AB, med förhoppningen att det ska bli bättre fart på marknadsföringen av staden.
Trelleborg • Publicerad 6 maj 2002

Trelleborgs Kommuns Utvecklings AB är det nya namnet på utvecklingsbolaget Trinova. Kommunstyrelsen beslöt i förra veckan att turistbyrån genom ett nytt samarbetsavtal ska flyttas från Upplevelsenämndens organisation till bolaget, som sorterar under kommunstyrelsen. - Marknadsföringen av Trelleborg som turiststad har blivit lidande av att att marknadsföringen legat under kommunstyrelsen, medan själva turistbyrån legat under Upplevelse, anser kommundirektör Rutger Persson. Formellt ska saken beslutas av kommunfullmäktige, vilket lär ske under månaden så att nyordningen kan träda i kraft redan till 1 juni. Monika Strömblad, chef för Trelleborgs turistbyrå, ser positivt på idén: - Tidigare har marknadsföringen trillat lite mellan stolarna. Nu kommer vi ett steg närmare kommunstyrelsen, och det innebär förhoppningsvis att vi kan utveckla marknadsföringen bättre. Större resurser i form av mer pengar hoppas turistchefen också på. - Man kan göra betydligt mer än vi gör idag med att föra fram både vad vi har i Trelleborg och Smygehamn, där den sydligaste udden drar enormt med turister. Och det finns en hel del idéer vi skulle vilja realisera.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons