Annons

Turistbyrån flyttar till posten

När nästa år börjar har Trelleborgs turistbyrå flyttat in i postens gamla lokaler i hörnet Kontinentgatan - Järnvägsgatan.
Trelleborg • Publicerad 18 juni 2009
Foto: 
Foto: 
Gabriella Rönnow, Johan Hammar och Sandra Jeppsson på turistbyrån ser fram emot flytten till postens gamla lokaler.
Gabriella Rönnow, Johan Hammar och Sandra Jeppsson på turistbyrån ser fram emot flytten till postens gamla lokaler.Foto: 

TRELLEBORG. Avtalet är ännu inte påskrivet, men om alla planer går i lås kommer turistbyrån och resten av utvecklingsbolaget att dela lokaler på första våningen.

– Vi är ju samma bolag och jobbar mycket ihop. Om vi sitter på samma ställe kan vi utnyttja resurserna på ett bättre sätt, säger Ditte Fagerlund, tillförordnad vd för Trelleborgs kommuns utvecklings AB.

Annons

Det finns även andra fördelar med en flytt, menar Ditte Fagerlund. Den viktigaste är att Turistbyrån kan skylta med sin verksamhet på ett annat sätt än nu. Posthuset ligger i en korsning där många rör sig och dessutom i närheten av en framtida pågatågsstation.

– Det är ett perfekt läge för de som kommer det hållet, och samtidigt fångar vi upp de bilburna turister som kommer genom stan. Dessutom har vi en helt annan möjlighet att exponera det vi vill, säger hon.

En annan aspekt är kostnaden. Med en lokal istället för två kan utvecklingsbolaget sänka sina hyreskostnader rejält.

I bästa fall kan flytten ske redan i november. Och på turistbyrån är personalen helnöjd med lösningen.

– I dag är det många som inte hittar till oss, med det här läget har vi möjlighet att få betydligt fler besökare, säger turistassistent Gabriella Rönnow.

I de nya lokalerna i posthuset blir turistbyrån och utvecklingsbolaget grannar med Adecco och Asks färg.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons