Tunnelbygge återupptas efter nyår

Efter nyår drar Banverkets entreprenör Skanska-Vinci i gång arbetet med att förbereda det fortsatta tunnelbygget genom Hallandsåsen.
Trelleborg • Publicerad 22 december 2003

Till att börja med handlar det om att etablera en huvudarbetsplats vid den södra tunnelmynningen och att bygga betongtunnlar och montagehallar för tunnelborrmaskinen. Vid det så kallade mellanpåslaget mitt uppe på åsen kommer mindre sprängningsarbeten att genomföras för att tunnelborrmaskinen ska kunna passera där. I de norra tunneldelarna ska dessutom vissa tätningsarbeten med hjälp av cement genomföras. Enligt ett pressmeddelande ska arbetet påbörjas efter årsskiftet för att sedan successivt intensifieras. Banverket väntar fortfarande på klartecken från miljö- och byggnadsnämnden i Båstads kommun för arbeten kring den del av åsen som kallas Möllebackszonen. Banverket kallar den geologiskt komplicerad och har begärt att få förbehandla området från markytan. Frågan ska troligen avgöras av Båstads kommun under våren.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.