Annons

Tumult i samband med häktning

En 20-årig trelleborgare försökte på fredagen rymma i samband med en häktningsförhandling på Trelleborgs tingsrätt. Det var när han skulle gå mellan bilen och tingsrätten som han, trots handfängsel, sprang i väg. Han kom dock inte så långt utan fångades in av arrestpersonalen.
Trelleborg • Publicerad 19 mars 2004
Foto: 

BILD: CLAES NYBERG Redan när bilen med 20-åringen och arrestens personal skulle köra till tingsrätten vid Stortorget uppstod tumult då ett större gäng med ungdomar som samlats utanför försökte stoppa den. Två polispatruller skickades då dit för att köra i väg ungdomsgänget. Dessutom beordrades två ridande poliser till Trelleborg för att hålla koll på bland annat Algatan eftersom man befarade att gänget kunde dra runt på stan. - Polishästarna skulle jobba i närheten i ett annat ärende men åkte dit i stället. Det är alltid bättre att förstärka på lite extra om det skulle hända något än att backa och sedan ligga i underläge om det händer, sade polisens länsvakthavande befäl. Häktningsförhandlingen kunde sedan genomföras som planerat och 20-åringen blev häktad liksom hans 22-årige kamrat. Båda är misstänkta för stöld alternativt häleri i samband med inbrottet på lasarettets IT-avdelning i tisdags natt. De båda greps i tisdags eftermiddag tillsammans ytterligare två män i 20-årsåldern. Alla fyra satt anhållna men de två andra har försatts på fri fot. Vid inbrottet stals tre datorer och två platta dataskärmar. Dessa fann polisen senare vid en husrannsakan. 20-åringen häktades för senast en månad sedan. Den gången gången handlade det om ett lägenhetsinbrott vilket han även åtalats för. Åklagaren hade dock valt att försätta honom på fri fot innan rättegången i det målet. Nu lär 20-åringen få sitta kvar i häktet tills dess att det blir förhandlingar i de båda målen.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons