Annons

Tummen ned för hamnförslag

Tekniska nämnden gör tummen ned för förslagen i kommunstyrelsens utredning om småbåtshamnarna.
Trelleborg • Publicerad 11 september 2009
Foto: 
Tekniska nämnden underkänner förslaget i utredningen om småbåtshamnarna som till exempel Gilsövs hamn på bilden.Foto: 

TRELLEBORG. – Förslaget går ut på att ansvaret ska delas mellan tekniska nämnden och Trelleborgs Utvecklings AB. Tekniska nämnden menar att det är viktigt att det finns en tydlig instans som har ansvaret, säger Martin Nilsson, teknisk chef i Trelleborg.

I dagsläget är både tekniska nämnden, fritidsnämnden och Utvecklingsbolaget genom turistbyrån inblandade i småbåtshamnarnas skötsel. Tekniska nämnden har tagit initiativ till en förändring.

Annons

– Tekniska nämnden vill att någon annan ska ha huvudansvaret för hamnarna. Sedan kan man köpa in våra tjänster för att sköta hamnarna, säger Martin Nilsson.

Tidigare har småbåtshamnarna och gatuavdelningen redovisats ekonomiskt tillsammans.

– Nu har vi delat upp dem, säger Martin Nilsson. Då visar det sig att det är gatuavdelningen som får stå tillbaka för hamnarna.

För i år visar prognosen att gatuavdelningen får drygt två miljoner över gentemot budget. Småbåtshamnarna däremot kostar 1,7 miljoner mer än beräknat.

– Lite hårdraget skulle man kunna säga att vi får hålla igen på gatorna för att kunna muddra i småbåtshamnarna, säger Martin Nilsson.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons