Annons

Tullstorpsån kan få ännu ett miljöpris

Stilla flyter Tullstorpsån. Men floden av nomineringar och priser till åns miljöprojekt fortsätter att strömma in.
Trelleborg • Publicerad 16 november 2010
En EU-delegation besökte hösten 2009 projektet vid Tullstorpsån.
En EU-delegation besökte hösten 2009 projektet vid Tullstorpsån.Foto: 

– Vi har blivit nominerade till Årets miljösatsning som delas ut på Landsbygdsgalan i Gyllene salen i Stockholms stadshus 23 november, berättar projektledaren Johnny Carlsson.

Projektet har redan fått Trelleborgs kommuns miljöpris Tångräkan 2009 och i år blev Tullstorpsån 2010 års miljösatsning i Skåne när Landsbygdpriserna delades ut på konferensen Livet på Landet i Hässleholm i våras.

Annons

– Vi är mycket glada att vi blivit nominerade även till att bli Årets miljösatsning på Landsbygdsgalan, säger Johnny Carlsson.

Johnny Carlsson reser tillsammans med Per Eriksson och Claes Mononen från styrelsen till galan i Stockholm.

– Otto von Arnold kommer också till galan, men han är ju redan i huvudstaden som riksdagsman.

På galan i Stockholm delas en rad priser ut för satsningar på landbygden.

Förutom Tullstorpsån är Gallijar Järvila kulturbygdsförening från Norrbottens län, Sju gårdars mjölk från Uppsala län samt Sparsam körning Lantbruket nominerade i klassen Årets miljösatsning.

Landsbygdsnätverket som delar ut priserna på Landsbygdsgalan består av över 100 medlemmar, där många organisationer som har betydelse för den svenska landsbygden ingår, bland annat Boverket, Fiskeriverket, Företagarna, LO, LRF, Naturskyddsföreningen, Sametinget, Svenska kyrkan och Sveriges lantbruksuniversitet.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons