Annons

Tullen i Trelleborg får nya lokaler

På måndag påbörjas ombyggnaden av lager i hamnen till nya tullokaler. Efter många turer har Tullverket och Trelleborgs hamn kommit överens om läge och storlek på nya utrymmen för fordonskontroller.
Trelleborg • Publicerad 10 juli 2002

Det innebär att man till årsskiftet kommer kunna kontrollera fler personbilar, lastbilar och bussar inomhus. Personalen har sedan ett par år klagat över att behöva göra en majoritet av kontrollerna utomhus. Ofta i dåligt väder och med dåliga ljusförhållanden. Nu får de ett nytt personbilsvisitationsgarage, en ny lossnings- och bussvisitationshall för två lastbilar åt gången, plus en ny lastbrygga. - Det kommer att bli en klar förbättring och ge mycket bättre möjlighet att utföra vårt arbete, säger Knut Davidsson, samordnare för tullen i Trelleborg och Ystad. Investeringen som Trelleborgs hamn gör i ombyggnaden är totalt 8 miljoner kronor. - Det handlar om en ombyggnad av befintliga lagerlokaler som varit tomma och som ligger i hyfsad anslutning till trafikflödet, säger hamnchef Leif Borgemark. Men fortfarande kvarstår ett problem för trelleborgstullen, bemanningen. Flera av de anställda vid tullen i Trelleborg är långtidssjukskrivna och några har bytt till andra arbetsuppgifter inom Tullverket. - Jag tror att vi hade kunnat göra ett klart bättre resultat med högre bemanning, menar Davidsson som hoppas att regionledningen snart ska se till att det blir en normal bemanning i Trelleborg igen. Enligt gränsskyddschef Per Corsing så håller man på att se över bemanningen i hela regionen. Man har nyligen gjort en del nyanställningar men det tar tid innan de kan komma ut i verksamheten eftersom alla först ska genomgå en intern utbildning. Per Corsing menar att den höga sjukfrånvaron på att medelåldern på personalen i Trelleborg ligger högt. - Överhuvudtaget har vi en hög ålderssammansättning i regionen och den är ännu något äldre i Trelleborg. Men vi håller på att titta över detta nu .Han hänvisar istället till de rörliga styrkor som finns i regionen. De kan vid behov dirigeras till Trelleborg i större utsträckning.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons