Tullchefen känner inte till sparutredningen

På tisdagen mötte Karin Starrin, generaltulldirektör, sin personal inom brottsbekämpningen i Malmö. Mötet var slutet. Inte ens fackliga företrädare för Tull-Kust fick vara närvarande. Samtliga tullare i Trelleborg var med på mötet.
Trelleborg • Publicerad 12 februari 2008
Karin Starrin påstår att hon inte haft insyn i "kostymgruppens" arbete. Bild: Scanpix
Karin Starrin påstår att hon inte haft insyn i "kostymgruppens" arbete. Bild: ScanpixFoto: 

- Karin Starrin förnekade att hon haft insyn i "kostymgruppens" arbete, berättar Harry Wiktor, klubbordförande för Tull-Kust i Trelleborg. Hon sade att hon nu ska sätta sig in i utredningens förslag och sedan ska hon fundera. Hon hoppades kunna komma med ett konkret förslag, helst innan sommaren.

Samtidigt rullar planeringen för tullarnas namninsamling i Trelleborg på. En särskild grupp sköter planeringen och man räknar med att tullarna ska synas på stan med sina namnlistor mot slutet av veckan. Under tiden ställs frågor i allt fler politiska församlingar. Frågan om Trelleborgstullens framtid har nu nått till Region Skåne också där regionrådet Christine Axelsson (s) ställt en fråga till regionstyrelsens ordförande Jerker Swanstein (m) om han tänker agera för att tullens fasta bemanning i Trelleborg ska få finnas kvar.

Allt fler politiker i riksdagen ställer enkla frågor och interpellationer till ministrar i den borgerliga regeringen. Sven-Erik Österberg (s) frågar finansminister Anders Borg (m), som är tullens högste chef, lite sarkastiskt om Borg tänker "ta några initiativ för att fästa verksledningens uppmärksamhet på behovet av tullverksamhet i Sverige?"

Bland de övriga omkring tio interpellationerna frågar Morgan Johansson (s) finansministern hur han ska se till så att inte narkotikainflödet ökar när tullen drar ner i Trelleborg.

Christer Hansson

0410-545 42

christer. hansson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.