Annons

Tuffa tag i boxningsringen

Hur funkar ett träningspass i boxning? Allehandas unga reporter Estelle Jandermark tog i med hårdhandskarna på en träning.
Trelleborg • Publicerad 20 februari 2007
Omar Makkaoui och Ali Adigüzel boxas i stundens hetta.BILD: MATILDA HANSSON
Omar Makkaoui och Ali Adigüzel boxas i stundens hetta.BILD: MATILDA HANSSONFoto: 

När vi kommer till boxningslokalen så möts vi av två tjejer som välkomnar oss, Sara Lindberg och Sanne Liljegren. De håller i dagens träning. Allt som tiden går så kommer det fler deltagare och vi sätter igång. Först har vi en uppvärmning med bollar, slag och löpning. Det är en ganska hård uppvärmning och man blir snabbt varm.

Lokalen vi befinner oss i är mysig och man känner sig hemma här. Det är inte någon stor lokal men det gör inget, det gör det bara mera trevligt. Det känns som att alla som boxas här känner varandra och man har kul tillsammans. Ett extra plus går till tränarna som peppar på en och hjälper till.

Annons

– Upp på tårna! Stå inte still! säger Sara Lindberg medan träningen pågår.

Det märks att de har tuffa uppvärmningar. Magövningarna är nog det jobbigaste och det känns att man får jobba. Jag är inte så tränad men jag klarar ändå uppvärmningen ganska bra.

När vi är klara är det dags för att träna teknik och takt.

– Det gäller att hålla garden uppe och hålla brett mellan benen! Släpp inget av det! säger Sanne Liljegren och visar hur det går till.

Efter en rond med visning och mycket tips så kör vi en tävling och då gäller det att tänka och vara snabb.

– Är ni inte snabba nog så förlorar ni, säger tränarna.

Sen är det dags att köra två-och-två övningar där man kör mot varandra och mot mitsar (kuddar).

Vissa tror kanske att man bara lär sig att slåss och att få ut sin aggressivitet. Det är bara delvis rätt för det gäller även att lita på och respektera varandra. Sporten i sig är väldigt fysisk och man tränar även konditionen och får bra muskler.

Estelle Jandermark

Ung reporter

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons