Annons

Tuff kritik mot underhåll på badhuset

En konsult menar att klimatanläggningen i Trelleborg badhus fungerar så dåligt att det kostar stora pengar för kommunen.
Trelleborg • Publicerad 3 februari 2005

Enligt en rapport från Öresund VVS-byrå AB har ingen service och underhåll gjorts på takaggregaten som sköter klimatet i Trelleborgs badhus sedan fastighetskontoret övertog uppgifterna.

Enligt rapporten förloras också mycket pengar i ökade driftkostnader eftersom värmeåtervinningen inte fungerar.

Annons

"Det går inte att låta bli att sköta en anläggning av denna karaktär och storleken" skriver Örestads VVS-byrå i sin rapport.

– Vi gjorde en renovering 2003, så det stämmer inte att vi inte gjort något underhåll sedan vi tog över, säger Gertie Lindberg på fastighetskontoret i Trelleborg. Men om vi har brustit i underhållet sedan dess så får vi ju se över våra rutiner.

Enligt Christer Stafström på badhuset har det varit problem med anläggningen länge. Besöket från Örestads VVS-byrå 25 januari var föranlett av att problemen blivit akuta, då det blivit alldeles för kallt i omklädningsavdelningen.

– Anläggningen hade gått sönder helt och hållet, säger Christer Stafström.

Dagsläget vid besöket var att filtren i anläggningen var igensatta, elbatteriet och värmeåtervinningen fungerade inte.

Åtgärder sattes in för att omedelbart minska problemen åtminstone provisoriskt.

– Temperaturen i omklädningsutrymmena är okej nu, men värmeåtervinningen fungerar fortfarande inte, säger Christer Stafström.

Hur mycket det kan kosta att renovera anläggningen så att den fungerar tillfredsställande igen går inte att säga i dag.

Enligt Gertie Lindberg är anläggningen i badhuset ganska ålderstigen.

– Man kan räkna med att vi får ett kostnadsförslag på en renovering i nästa vecka, säger hon. Om det blir för dyrt kan det kanske löna sig att i stället byta ut anläggningen helt och hållet.

Annons

Vi besöket på badhuset upptäcktes även att bassängtäckningen vid bubbelpoolen var trasig och en ny måste anskaffas.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons