Annons

Tuff arbetsbelastning för handläggare av goda män

Handläggare på överförmyndarnämnden i Trelleborg har haft alldeles för tung arbetsbelastning. Det konstaterar länsstyrelsen som gjort en inspektion.
Trelleborg • Publicerad 11 april 2012

Enligt länsstyrelsen har en handläggare blivit sjukskriven på grund av alltför tung arbetsbelastning under lång tid. Länsstyrelsen tycker det är beklagligt att kommunen inte skjutit till nödvändiga resurser i tid men ser det som positivt att kommunen på senare tid anställt mer personal. Länsstyrelsen betonar dock vikten av att handläggarnas arbetssituation ska följas upp regelbundet.

I övrigt anser länsstyrelsen att överförmyndarnämndens handläggning sker på ett rättssäkert och lämpligt sätt. Man ser det som positivt att nämndsledamöterna har fått utbildning och att handläggarna får möjlighet till kompetensutveckling.

Annons

Överförmyndarnämndens pågående ärenden har ökat kraftigt de senaste fyra åren, just nu är de uppe i 600 ärenden, av dem 420 godmanskap.

40 av dessa avser ensamkommande barn, 54 är förvaltarskap och 43 förmyndarskap.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons