Annons

TT-line utökar sin turtäthet

TT-line ökar sin turtäthet från Trelleborg till Travemünde på vardagarna men minskar den under helgen, samtidigt som man öppnar en ny linje från Helsingborg till Travemünde.
Trelleborg • Publicerad 19 augusti 2003

Från och med den 2 september erbjuder rederiet fem istället för fyra dagliga avgångar från Trelleborg. Detta gäller dock bara under tisdagar och onsdagar, de dagar då trafikmängden är som störst genom hamnen. - Det som är nytt är en avgång klockan 14 och att den gamla 17-avgången nu senareläggs en timme. Vi kortar ner hamnliggetiden. Det ska vi klara av. Tillsammans med hamnen har vi byggt högramper som gör att vi kan lasta på två däck samtidigt, säger Björn Boklund, vd på TT-line. Visserligen är det trafiken till Rostock som ökar snabbast men linjen Travemünde är fortfarande mer än dubbelt så stor, sett till trafikmängden för TT-line. Därför var satsningen på Travemünde logisk för rederiet. Med den nya turen ökar lastkapaciteten med 25 procent. - Detta är en stor kapacitetsökning och en rätt så väsentlig satsning på Trelleborg som hamn, säger Björn Boklund. Han är inte orolig över att den tyska vägskatten som införs till hösten ska få åkarna att söka alternativa vägar. - Det här att man skulle åka över Polen och stå där i gränskontrollerna, det tror vi inte ett dugg på, säger han. Några dagar senare, den 6 september, drar rederiets satsning på linjen Helsingborg-Travemünde igång. Det är en direkttrafik avsedd för lastbilar och trailers. Många speditionsföretag har sina kontor och terminaler i Helsingborg och tanken med linjen till Tyskland är att åkarna då kan undvika vägtransporter till de sydskånska hamnarna. Visserligen tar överfarten från Helsingborg nio och en halv timme men på helgen är tidsfaktorn mindre viktig. Det är rederiets combicarriers MS Robin Hood och MS Nils Dacke som kommer trafikera den nya linjen. Det blir en avgång i vardera riktningen under lördagen. Satsningen på Helsingborg får konsekvenser för helgtrafiken från Trelleborg. Lördagarnas tre turer minskas till två när avgångarna klockan 14 och klockan 19 slås samman till en avgång klockan 17. - De här avgångarna var ursprungligen inriktade på svenska åkare som ville vara hemma i helgen, eftersom det ändå är körförbud för lastbilar i Tyskland på helgerna. Men antalet svenska åkare har minskat och antalet kontinentala har ökat. Så därför finns inte behovet längre, förklarar Björn Boklund indragningen.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons