Annons

TT-Line satsar på fler avgångar

Efter framgångarna med den nya linjen mellan Trelleborg och Swinoujscie i Polen har TT-Line nu beslutat att öka trafiken kraftigt. Med start från 1 september ökar antalet avgångar per vecka från 12 till 20 på linjen.
Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2014

- Sedan vi startade linjen har både fraktkunder och passagerare frågat efter fler avgångar, säger Eva Jönsson, fraktansvarig på TT-Line AB.

Det var i januari i år som TT-Line startade den nya linjen med färjan Nils Dacke som tidigare gick mellan Trelleborg och Tyskland.

Annons

De nya avgångarna kommer framför allt att koncentreras till veckodagarna då man har flest fraktkunder, enligt företaget.

- Att vi kan öka vår kapacitet på linjen så snabbt beror både på fartygets storlek men även på att vi etablerat ett frakt- och passagerarkontor i Swinoujscie, säger Bernhard J Termühlen, VD TT-Line GMbH i Tyskland.

Trelleborgs hamn har tidigare uppgettatt trafiken mellan Trelleborg och Polen börjat närma sig den mellan Ystad och Polen i godsmängd. Förutom TT-Line är det Unity Line som kör mellan Trelleborg och Polen.

Med TT-Lines ökning av antalet avgångar är det sannolikt att Trelleborgs hamn går om Ystads hamn i mängden gods till och från Polen.

TT-Lines linje mellan Trelleborg och Travemünde har ökat sin intermodala trafik, det vill säga gods som fraktas på flera olika transportsätt. Dock behåller företaget de 46 avgångar i veckan som man kör med för närvarande. På linjen Trelleborg-Rostock är det däremot antalet passagerare som har ökat. På den linjen ska Nils Holgersson och Peter Pan gå mer frekvent, enligt företaget.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons