Annons

Trygghetsboende för äldre kan snart vara på väg till Trelleborg

Trygghetsboende, ett mellanting mellan eget och särskilt boende, kan snart vara verklighet i Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2010
Ett trygghetsboende kan snart vara verklighet i Trelleborgs kommun.
Ett trygghetsboende kan snart vara verklighet i Trelleborgs kommun.Foto: 

Vård- och omsorgsnämnden föreslår att kommunfullmäktige tar initiativ till att bygga ett sådant boende så snart som möjligt.

– Vissa som bor på särskilt boende är alldeles för friska för det, säger Per Grönlund (SPI), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Annons

Initiativet kommer från kristdemokraternas Birgitta Svensson, som i april föreslog att man skulle inrätta trygghetsboende i kommunen, och när ärendet var uppe på nämnden på onsdagen blev det bifall.

– Det är kanske främst för dem som bor ensamma och känner sig lite oroliga. På ett trygghetsboende bor man nära andra äldre och har dessutom nära till personal och olika förströelser, säger nämndens första vice ordförande Marianne Ohrlander (M).

I ett trygghetsboende bor man i en vanlig lägenhet och det krävs inget biståndsbeslut för att flytta in. I trygghetsboendet ska det finnas en gemensamhetslokal, trygghetslarm och personal tillgänglig vissa tider eller dagar i veckan. Personalen ska bekostas av Trelleborgs kommun, eftersom boendet är en del i kommunens förebyggande arbete.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons