Annons

Tryggheten har ökat i Trelleborg

En ny undersökning från polisen visar att trelleborgarna känner sig mer trygga än på många år. "För tidigt att vara nöjda", säger Sven-Inge Nilsson, närpolischef i Trelleborg, om framgångarna.
Trelleborg • Publicerad 17 september 2009
Sven-Inge Nilsson (längst till höger) tror att polisen i Trelleborg kan bli bättre på att bekämpa missbruk bland unga. Till vänster Mats Hammar och i mitten Jörgen Sjåstad.
Sven-Inge Nilsson (längst till höger) tror att polisen i Trelleborg kan bli bättre på att bekämpa missbruk bland unga. Till vänster Mats Hammar och i mitten Jörgen Sjåstad.Foto: 

TRELLEBORG. I polisens senaste undersökning om hur trygga folk känner sig i södra Skåne, visar det sig att Trelleborgarna är mindre oroliga än på flera år.

– Det känns bra så klart men det är för tidigt för att vara nöjda. Nu gäller det att vi fortsätter jobba hårt i kommunen så att trenden håller i sig, säger närpolischef Sven-Inge Nilsson, som tillsammans med biträdande närpolischeferna Jörgen Sjåstad och Mats Hammar tog över polisledningen i Trelleborg vid årsskiftet.

Annons

– Det är möjligt att vår gemensamma erfarenhet kan ha varit en bidragande orsak till årets positiva siffror, säger Sven-Inge Nilsson.

Även förtroendet för polisen i kommunen har enligt undersökningen ökat det senaste året. Från att trelleborgarnas förtroende tidigare legat på alarmerande låga nivåer är tilliten till myndigheten idag något högre.

– Vi har i hela polisområdet varit tydliga med våra insatser och har dessutom sett till att synas ordentligt runt om i kommunen. Det kan ha påverkat trelleborgarnas förtroende för polisen, säger Sven-Inge Nilsson.

Finns det något ni kan bli bättre på?

– Alkoholen och narkotikan bland de riktigt unga i samhället. Det är ett evigt problem som vi aldrig riktigt lyckas bemästra helt. Det är en av våra ständiga hjärtefrågor.

Johan Silfversten Bergman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons