Annons

Tryckarhus snart tömda

Tryckarhusen vid Hamngatan är snart tömda, eftersom föreningarna i husen fått nya lokaler. Syftet är att husen ska rivas och att det ska byggas nya bostadshus på platsen.
Trelleborg • Publicerad 13 januari 2006

– Gamla Trelleborg, Sjöfartsmuseet, Föreningsrådet och Samkultur får nya lokaler i det gamla sockerbrukskontoret där Komvux låg tidigare, säger kommunalrådet Egil Ahl (s). Det blir ett föreningarnas hus där.

Avsikten är att Trelleborgs kommun ska hyra de före detta Komvuxlokalerna av Trelleborgshem och sedan hyra ut dem till föreningarna.

Annons

– Föreningarna är positiva till flytten, säger Rutger Persson, kommundirektör i Trelleborg.

I Tryckarhusen håller också Sydskånska Ukrainahjälpen, SKTF och Amnesty till.

– Vi ska lösa även deras lokalbehov, säger Rutger Persson.

När flytten är genomförd är det meningen att husen ska rivas och att nya bostadshus ska byggas på platsen.

Avsikten är att kommunen ska sälja fastigheterna till ett bolag som sedan ska bygga nya bostadshus på platsen. Läget hör till de mer attraktiva i Trelleborg, med närhet till havet.

– Det finns också planer på ett föreningarnas hus ute på Öster, kanske på Fagerängen, men där har vi inte klart med lokaler ännu, säger Egil Ahl.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons