Annons

Trubadur lockade till fullsatt kyrka

Lätta moln sveper över Trelleborg och kvällsluften är fortfarande ljummen när Allehanda tittar in på Sommarcafé och trubadurkväll i S:t Nicolai kyrka.
Trelleborg • Publicerad 26 juni 2003

I församlingshemmet står äpplemunkar och kanelbullar uppdukade på ett stort bord tillsammans med kaffe i termos och nyblandad saft. Det bjuds på gratis fika innan kvällens dragplåster, trubaduren Mats Paulson, spelar i kyrkan. Bakom fikabordet står bland andra Carolina Olofsson, som har serverat kaffe här i minst tretton år. - Ja, tiden går fort, konstaterar hon med ett stort leende. Gertrud Lindsjö serverar sig själv en munk och tar en kopp rykande hett kaffe. Hon brukar besöka Sommarcaféet tillsammans med väninnan Gunnel Widmarker. - Det är gemenskapen och atmosfären som lockar, säger Gunnel Widmarker. Det är ett sätt att träffa sina vänner på. De sitter inomhus och fikar. Utanför kvittrar fåglarna och solen skiner. En del har tagit med sig kaffet ut till den prunkande gården. Lars Åke Lunéll vilar benen på en bänk längs gångvägen mellan församlingshemmet och kyrkan, där konserten hålls. Han är en flitig besökare och extra speciellt är det när Mats Paulson uppträder. - Jag är så intresserad av hans sång och musik. Det är fina visor, säger han innan han reser sig upp för att gå och ta plats i kyrkan. Inne i kyrkan är det mörkare och fullsatt. Takkronorna är tända men den dunkla kyrkan lyses delviss upp av solen som skiner in genom ett par stora fönster. Det strömmar in folk ändå tills kyrkklockorna börjar ringa och Mats Paulson äntligen tar plats på den lilla uppbyggda scenen längst fram i kyrkan till publikens applåder. - Det har blivit tradition att komma hit. Det är bara ett år sedan sist, säger han innan han börjar sjunga. Både mellan och under visorna applåderar publiken taktfast, och visst finns det utrymme för allsång även i kyrkan.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons