Trotsade snön med vårsånger

Trelleborg • Publicerad 10 mars 2005
Bild: Claes Nyberg
Bild: Claes NybergFoto: 

En smakfull kompott av visor, vårsånger och religiösa sånger serverades i går i Immanuelskyrkan av Trelleborgs manskör med förstärkning av Svedala manskör. Trots att snön föll utanför sjöngs "Vintern rasat" med stark röst. Trelleborgs manskör, som fyller 80 år nästa år, har hög medelålder och tappar därför ständigt medlemmar. Körens ordförande John Nilsson uppskattar medelåldern till ungefär 72 år.

"Vi har oerhört svårt att rekrytera. Alla som sjunger i badrummet är välkomna till ABF måndagar klockan 19", säger John Nilsson. På Valborgsmässoafton klockan 19 sjunger Trelleborgs manskör på sedvanligt vis in våren i Stadsparken. Detta har man gjort sedan kören blev till 1926. De som missade gårdagens konsert får en ny chans tisdagen den 15 mars klockan 15 på Alstadhemmet.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.