Annons

Trollflöjten kommer till Smyge

Papapapa... Snart klingar den berömda duetten i Smyge när två grönklädda figurer försöker hitta varandra. Papageno söker sin Papagena.
Trelleborg • Publicerad 30 juli 2003
Väktaren Monostatos (Johan Palmkvist) håller ett vakande öga på kärleksparet Papageno och Papagena (Tor Lind och Elinor Fryklund). BILD: MÅRTEN SVEMARK
Väktaren Monostatos (Johan Palmkvist) håller ett vakande öga på kärleksparet Papageno och Papagena (Tor Lind och Elinor Fryklund). BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

Väktaren Monostatos (Johan Palmkvist) håller ett vakande öga på kärleksparet Papageno och Papagena (Tor Lind och Elinor Fryklund). BILD: MÅRTEN SVEMARK Om en vecka intar Skånska operan Köpmansmagasinet med sin uppsättning av Mozarts Trollflöjten. Det har blivit tradition för den ideella föreningen som firar tioårsjubileum att varje sommar samla en rad sångare och musiker och dra ut på turné till spelplatser bortom de institutionella scenerna. Musik av Mozart har dominerat genom åren. - Varför? Mozart är ju alltid Mozart. Sedan är Mozarts musik mer lämpad än mycken annan operamusik för kammarformatet, förklarar producenten Åsa Johansson. Sällskapet har nämligen ingen möjlighet att släpa med sig en hel orkester. I stället har musiken skrivits om för det mindre formatet. - Detta är ett underbart sommarjobb. Det är roligt att det är så olika lokaler vi spelar i. Det blir nytt varje gång, säger hon och får medhåll av Papageno, alias Tor Lind. - Det är en utmaning att förhålla sig till publiken på tre sidor. Det blir mer levande än när du står på en scen långtifrån publiken. Du kan inte slappna av när du hela tiden syns, säger han. I början av året såg det mörkt ut för föreningen. Region Skånes bidrag till verksamheten uteblev eftersom regionens ekonomi var alltför ansträngd. Ett bidrag från Statens Kulturråd räddade sommaren för sällskapet. Trollflöjten spelas den 5 augusti på Köpmansmagasinet klockan 19.30. Efter föreställningen i Smyge väntar Hasses lada i Båstad och sedan sex föreställningar i Malmö på Ungdomens hus.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons