Annons

Troll och prinsessor firade jubileum

Fågelsångens förskola är ungefär lika gammal som en rostig bil. I alla fall om man frågar Alvin Karmestam som firade förskolans 20-årsjubileum på onsdagen.
Trelleborg • Publicerad 23 september 2010
Maja Wiberg är elevassistent och idag utklädd till häxa.
Maja Wiberg är elevassistent och idag utklädd till häxa.Foto: 
Foto: 
Barnen på Fågelsångens förskola funderar på vad Pippi, Mimmi Malm, kan ha i sin kappsäck.
Barnen på Fågelsångens förskola funderar på vad Pippi, Mimmi Malm, kan ha i sin kappsäck.Foto: 

Gården på Fågelsångens förskola myllrar av barn. Barn, eller prinsessor, troll, riddare och superhjältar. Sagor är temat på Fågelsångens 20-årsfirande.

– Vi har fågelkalas, säger Ellen Wikell, fyra år.

Annons

– Det är för att dagiset fyller år, säger fyraåriga Tindra Norlin.

– Fast det är bara huset som fyller år, säger Tindra Karlsson, fem år.

Egentligen jubilerade förskolan redan i augusti, men då var många elever fortfarande på sommarlov och därför har skolan väntat med att fira. Nu är alla 107 eleverna tillbaka, och uppdelade i olika grupper går de mellan olika stationer på gården. De kastar boll mot burkar, går balansgång, kastar stövel och sätter svans på Pippis häst.

– Är det någon som har sett nåt? Någon har stulit hästens svans, säger Pippi Långstrump alias förskollärare Mimmi Malm.

Hon skakar sin kappsäck och barnen får gissa vad som finns däri. Firandet ska senare avslutas med att de får se vilka goda hemligheter Pippi har i sin kappsäck. Agneta Johansson är förskollärare, hon har varit med sedan Fågelsången startade. Då fanns det två avdelningar på förskolan, nu finns det sex stycken. Hon ser också andra förändringar under de gångna tjugo åren.

– Det största som hänt är nog läroplanen. Det har gjorts en mycket medveten satsning på de mindre barnens lärande, säger hon.

Alvin Karmestam är fyra år, idag är han utklädd till spindelmannen. Han berättar att det är fest för att barnen ska klä ut sig och ha roligt.

Fågelsången fyller tjugo år, hur mycket är det?

– Det är väl lika gammalt som en rostig gammal bil ungefär, säger han.

INTERNAL INTERNAL
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons