Annons

Troget motionerande syskon och kusiner

Trots helt olika träningsbakgrund bestämde ett gäng syskon och kusiner sig för att springa Trelleborgsloppet för sju år sedan. En hel del har hunnit hända på de åren, men loppet har blivit en tradition och på lördagen är det dags igen.
Trelleborg • Publicerad 29 augusti 2008
En del av det joggande gänget: Johanna och Fabian Petrecz, Elin Andersson, Daniel Petrecz med William Carlström samt Madelene Andersson med Ellis Petrecz. Bild: Claes Nyberg
En del av det joggande gänget: Johanna och Fabian Petrecz, Elin Andersson, Daniel Petrecz med William Carlström samt Madelene Andersson med Ellis Petrecz. Bild: Claes NybergFoto: 

Systrarna Elin och Madelene Andersson utgör kärnan i gruppen. De har sprungit varje år sedan 2001 då morbror Göran Åkerman, som i sin tur har många Trelleborgslopp bakom sig, inspirerade. Oftast har de haft sällskap av ett stort gäng kusiner, sambos eller makar och lite fler syskon.

- Första gången var det för att göra något kul, vi tänkte utmana varandra lite, säger Madelene.

Annons

I år är det 5 kilometers-rundan samt promenad- och barnvagnsklassen som gäller för de 17 deltagarna. Förutom Madelene och Elin springer deras syster Johanna Petrecz med maken Daniel Petrecz, kusinerna Markus och Sara Åkerman samt Lina Nilsson, nästkusinen Andreas Åkerman och flera vänner till Markus. Dessutom deltar barnen William och Ellis Carlström och Fabian Petrecz.

För att hitta varandra i vimlet har de flera år haft matchande tröjor.

- Vi brukar köpa tröjor på marknaden på fredagskvällen, så vi får se vad det blir i år, säger Elin.

Ambitionen har aldrig varit att vinna. De flesta i gänget joggar inte så mycket under resten av året. Inför dagens lopp har de lite skiftande mål.

- Jag ska slå Elin, säger Madde.

Elin, som brukar gå i mål bland de sista i gruppen, skrattande fyller i:

- Fast det gör nog de flesta. Under 40 minuter hoppas jag på för min egen del.

Johanna lägger sig på ungefär samma ambitionsnivå medan Daniel kämpar mot minuterna.

- Jag hoppas på under 25. När jag var ung sprang jag på 21 en gång, men det går nog inte igen.

Deras bästa tips är att gå ut lugnt.

- Inte som första året när jag tänkte hänga på Markus, och sedan blev så trött att jag fick håll och blev tvungen att gå, skrattar Madelene.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons