Trogen tjänst belönas

Trelleborg • Publicerad 23 november 2004

Kommer tomten med armbandsur till 19 trelleborgska män? Det ser så ut. När Trelleborgs kommun ska dela ut armbandsur för 25 års tjänst har 19 kvinnor valt herrur. Men ingen man har valt ett damur. Hur man nu ska tolka det?

Naturligtvis är det skolförvaltningen och socialförvaltningen som dominerar stort bland de 79 trotjänarna. Inom skolförvaltningen är det 29 personer som nått 25 års tjänst medan det bara är 28 på socialförvaltningen.

På Kommunal teknik finns sex trotjänare, på kulturförvaltningen fem, på fastighetsförvaltningen fyra, på kommunstyrelsen tre och på räddningstjänsten och fritidsförvaltningen två vardera.

Det verkar också som om kvinnorna är mer benägna att stanna på sin arbetsplats i stället för att byta jobb. Det är bara 20 män av de totalt 79 som belönas.

De kommunalanställda trotjänarna är också trogna sin kommun. Bara tio är bosatta utanför kommunens gränser medan ytterligare 14 bor i byarna utanför tätorten.

Christer Hansson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.