Trogen TA-läsare vann fotbollsresa

Bertil Andersson kammade hem förstapriset i TA:s Lyckosparken. Nu väntar en fotbollsresa tillsammans med hustrun Ingrid till London.
Trelleborg • Publicerad 29 april 2008
Idel vinnare. Anne-Helene Quist, Bertil Andersson, Jerry Palmgren, Tim och Niklas Tillberg och Lilian Jönsson. Bild: Claes Nyberg
Idel vinnare. Anne-Helene Quist, Bertil Andersson, Jerry Palmgren, Tim och Niklas Tillberg och Lilian Jönsson. Bild: Claes NybergFoto: 

Fem tävlande kvalificerade sig till finalen. Väl där åkte de på uppgiften att på 30 sekunder räkna upp så många lag de kunde i årets herrallsvenska. Dessutom skulle de gissa publikrekordet för svensk klubbfotboll.

Bertil Andersson fick i särklass flest rätt. Han fick med elva av sexton allsvenska lag och gissade på 51 520 på publikrekordet. Rätt svar var 52194, mellan IFK Göteborg-Örgryte 1959.

Nu väntar en fotbollsresa till London i höst. Det passar den fotbollsintresserade Bertil Andersson perfekt.

- I England har jag väl egentligen inget favoritlag även om Liverpool, Manchester United och Arsenal är fina lag, säger en nöjd vinnare.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.