Annons

Trogen kvartett tar farväl av däcklagret

Med en samlad arbetslivserfarenhet på 154 år lämnar fyra kolleger Trelleborg AB:s däcklager inom loppet av ett par månader. Nu väntar livet efter pensionen.
Trelleborg • Publicerad 25 maj 2009
Sammanlagt drygt ett och ett halvt sekel har Arne Sörensen, Olle Olsson, Lars G Larsson och Medo Angelovski jobbat på Trelleborg AB innan de nu går i pension. Lagerchefen Kari Kronholm (till höger) har ”bara” 31 år bakom sig inom företaget. Foto: Magnus Aspegren
Sammanlagt drygt ett och ett halvt sekel har Arne Sörensen, Olle Olsson, Lars G Larsson och Medo Angelovski jobbat på Trelleborg AB innan de nu går i pension. Lagerchefen Kari Kronholm (till höger) har ”bara” 31 år bakom sig inom företaget. Foto: Magnus AspegrenFoto: 

Det är tätt mellan guldklockorna på Trelleborgs däcklager nere i hamnen. Många av de 22 medarbetarna har varit på företaget i minst 25 år. För Olle Olsson och Mendo Angelovski är fredagen den sista arbetsdagen efter 39 år inom Trelleborg AB. Kollegerna Lars G Larsson och Arne Sörensen slutar båda i juli efter 41 respektive 35 år på samma arbetsplats.

– Det är ett rätt så fritt arbete och man träffar mycket människor, säger Lars G Larsson om vad som gör att man stannar så länge på däcklagret.

Annons

– Och så havsutsikten, säger Olle Olsson.

Mendi Angelovski minns sin första arbetsdag på Gummit. Han blev rekryterad av företaget i hemlandet Makedonien 1970 och jobbet i Trelleborg var hans första.

– Det var mycket som var nytt för mig som aldrig hade jobbat tidigare. Jag skulle gå upp klockan 5 och börja klockan 6. Det vara katastrof, minns Mendo Angelovski.

Olle Olsson hade jobbat på byggen när han i november 1970 kom till Trelleborg AB.

– Jag skulle jobba över vintern. Men det blev en lång vinter, säger Olle Olsson.

På däcklagret har de fyra kollegerna jobbat med montering och utlastning av däck. Antalet anställda på lagret har successivt minskat. För tio år sedan jobbade här 32 personer, efter sommaren är här 15 anställda. När Olle, Mendo, Lars och Arne slutar ersätts de inte med nyanställningar.

– Det betyder att en stor minnes- och kunskapsbank som vi haft mycket nytta av försvinner, säger lagerchefen Kari Kronholm.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons