Annons

Troell-troféerna gick till skräck och musik

En musikvideo och en skräckfilm fick Troell-trofén när Trelleborgs Kulturskola arrangerade sin första filmgala på torsdagskvällen. Musikvideon vann också publikens pris på galan på Grandbiografen och får väl därför sägas vara hela galan bästa film.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2009
Alla pristagarna på Grands scen tillsammans med paret Jan Troell och Agneta Ulfsäter-Troell på Trelleborgs första filmgala. Bild: Claes Nyberg
Alla pristagarna på Grands scen tillsammans med paret Jan Troell och Agneta Ulfsäter-Troell på Trelleborgs första filmgala. Bild: Claes NybergFoto: 

-Vi ville uppmärksamma det här lite extra eftersom det är första året som vi har filmelever, säger Kulturskolans rektor Michael Nordberg.

Och även om priset Guldpalmen varit passande i Trelleborg, men tyvärr redan är upptaget av en konkurrerande filmgala, så smäller Troell-trofén ganska högt den också. Särskilt som både Jan Troell och hans hustru Agneta Ulfsäter-Troell var med på galan och tillsammans delade ut priserna till de vinnande filmerna.

Annons

I den yngre gruppen är filmarna Liam Åkeson Rayner, Sebastian Larsson, Elin Ahlström och Lukas Malm. Deras film "Oväntat besök" var en skräckfilm där ett par skolelever med kvarsittning får en riktig överraskning när de rycker av en skräckfigur masken.

Den äldre gruppens film "Signed, sealed and delivered", en musikvideo med en liten historia om ovälkommen kärlek i, vann både Troell-trofén och publikens röst.

Den äldre gruppen består av Sebastian Zakrisson, Maja Berlin Eklund och Anna Sartell. Förutom musikvideon presenterade de även en film där Sebastian Zakrisson spelade två roller, en flicka och en pojke, som blir kära i varandra eller i sig själv?. En ganska rolig och lite skrämmande tanke som dock inte var lika tekniskt snyggt filmad som musikvideon.

Alla tre har alltid varit intresserade av film och foto och tyckte det verkade roligt när Kulturskolan filmundervisning startade. Och de planerar att fortsätta nästa år för läraren Oliver Lazarevski. Däremot är de mer tveksamma om filmare blir yrkesvalet framöver.

- Det är ju svårt att få syssla med det, säger Maja Berlin Eklund.

- Men jag kommer nog alltid att hålla på med film på något sätt, menar Anna Sartell.

På galan visade också en trailer för en dokumentärfilm om invandrare i Trelleborg som Agneta Ulfsäter-Troell, Oliver Lazarevski och Carl Aspegren gjort och som ska ha premiär i höst.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons