Annons

Trion slår två flugor i en smäll

Underhållning för ungdomar och välgörenhet. Tre trelleborgstjejer slår två flugor i en smäll när de på fredag arrangerar disko i Parken.
Trelleborg • Publicerad 16 oktober 2007
De tre frisörerna arrangerar disko i Parken. Malin Jönsson, Linda Mårtensson och Martina Green skänker intäkterna från försäljningen under kvällen till Rädda Barnen.BILD: MAGNUS ASPEGREN
De tre frisörerna arrangerar disko i Parken. Malin Jönsson, Linda Mårtensson och Martina Green skänker intäkterna från försäljningen under kvällen till Rädda Barnen.BILD: MAGNUS ASPEGRENFoto: 

Malin Jönsson, Martina Green och Linda Mårtensson går tredje året på Frisörprogrammet på Frans Suellsgymnasiet i Malmö. Ivåras började trion arbeta med ett gemensamt projektarbete som kommer att bli verklighet på fredag.

– Vi ska ha ett disko för mellan- och högstadiet i Parken, berättar Malin Jönsson.

Annons

Oftast brukar projekten på utbildningen gå i skönhetens tecken och resultera i modevisningar. Men de tre klasskamraterna ville göra något annat.

– Modevisning kändes lite uttjatat. Det finns inte så mycket i Trelleborg för de yngre. Sedan gick vi själva på disko när vi var i den här åldern och det är roligt att återuppliva, säger Martina Green. I mars påbörjades arbetet med att skissa på idéer och lägga upp en strategi för hur man skulle gå till väga. Valet föll på att arrangera disko för både mellan- och högstadium.

Bakom fredagens evenemang ligger många timmars arbete. Malin, Martina och Linda har hittat en samarbetspartner i trelleborgsföretaget Ital stage sound som sköter allt det tekniska och musiken. Sedan har trion raggat sponsorer. På det sättet har de ordnat så att de får reklamaffischer om evenemanget upptryckta, priser till olika danstävlingar och läsk och godis till försäljning.

– Vi har frågat så många företag som möjligt. Man måste ha lite dragplåster, det ska hända lite också, säger Martina Green.

Elever som går andra året på Frisörprogrammet på Frans Suell jobbar frivilligt under kvällen.

Alla intäkter från försäljningen kommer att skänkas till Rädda Barnen.

– Vi ska inte tjäna något på det och känner att Rädda Barnen är det som ligger närmast oss, säger Martina Green.

– Man vet att det kommer till nytta, säger Linda Mårtensson.

Fotnot. Fredagens disko i Parken är egentligen två. Det första för mellanstadiet klockan 18-20 och det andra för högstadiet klockan 21-23.

Magnus Aspegren

Annons

0410-545 31

magnus.aspegren@

trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons