Annons

Trellehunden är riven

Rondellhunden är död. Efter ett visserligen kort liv i rampljuset revs hunden på fredagsmorgonen. Nattens angrepp skadade hunden så svårt att den riskerade att rasa.
Trelleborg • Publicerad 21 september 2007
Rondellhunden Trelle var för svag. På fredagsmorgonen gick det inte längre utan konstverket vid Hallakroken demonterades med hjälp av Kommunal Tekniks maskiner. Bild: Tomas Nyberg
Rondellhunden Trelle var för svag. På fredagsmorgonen gick det inte längre utan konstverket vid Hallakroken demonterades med hjälp av Kommunal Tekniks maskiner. Bild: Tomas NybergFoto: 

– När vi kom hit såg det ut som den satt och sket, sade en av männen som rev hunden.

Rondellhunden Trelle fick leva i drygt tre månader. Under den tiden utsattes hunden för ett antal försök att bränna ner den men inget lyckades.

Annons

– Detta hade vi räknat med, säger Ulf Söderstrand, lärare på Bastionskolans estetprogram. En installation har ett kort liv. Redan från början diskuterade vi att det skulle kunna bli som med Gävlebocken.

Trellehunden började som ett projekt på estetlinjen där den postmoderna, idébaserade, konsten diskuterades. Så småningom mognade idén att bygga i rondellhund i samarbete med konstnären Lars Vilks, numera berömd för fler rondellhundar, och ett antal andra program på Bastionskolan, bland andra teknik, bygg, naturvetenskapliga och restaurang som bakade hundkex till invigningen.

– Alla har ställt upp och alla har dragit på munnen när vi presenterat vårt projekt, säger Ulf Söderstrand. Eleverna har fått insikt i och förståelse för vad nutida konst kan vara.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons