Annons

Trelleborgsrevyn vill också ha stöd

Trelleborgsrevyn anser att alla ideella föreningar ska behandlas lika i Trelleborgs kommun med anledning av fredagens utspel från socialdemokraterna om att slopa plan- och hallhyror.
Trelleborg • Publicerad 22 februari 2002

- Redan innan förslaget om att idrotten ska få helt hyresfritt skiljde det jättemycket mellan idrottsföreningar och andra ideella föreningar. Det säger Jonas Andersson, ordförande i Trelleborgsrevyn, apropå s-förslaget att alla idrottsföreningar i Trelleborg ska få disponera lokaler och planer hyresfritt. - Vi betalar mellan 1 600 och 1 800 kronor per kväll i hyra för Grand, säger Jonas Andersson. Vi menar att kommunen inte bör göra skillnad mellan idrottsföreningar och andra ideella föreningar. Grand ägs dock inte direkt av kommunen som idrottshallar och planer utan av det kommunala fastighetsbolaget Östersjöterminalen. - Men vi bokar den genom Söderslättshallen, så det borde inte spela någon roll, menar Jonas Andersson. Leif Johansson, ordförande i upplevelsenämnden, poängterade dock i gårdagens artikel i Trelleborgs Allehanda om förslaget att han arbetar på att även andra ideella föreningar, till exempel kulturföreningar, ska få liknande stöd som idrottsföreningarna. - Vi har inte bättre ekonomi än idrottsföreningarna, säger Jonas Andersson. Liksom vi tar de inträde och vi har stora kostnader för ljus, ljud och rekvisita. Vi arbetar ju också på helt ideell basis.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons