Annons

Trelleborgspoliser förstärker

Det brottsförebyggande arbetet prioriteras ned i Trelleborg när poliser, efter de senaste månadernas skottlossningar, istället skickas till Malmö. Samma sak hände hösten 2010 när polisen letade efter en serieskytt i Malmö.
Trelleborg • Publicerad 4 januari 2012
Foto: 
Foto: 
Efter att ytterligare en person i tisdags skjutits till döds i Malmö förstärker poliser från hela Skåne. Från Trelleborg skickas tre personer.
Efter att ytterligare en person i tisdags skjutits till döds i Malmö förstärker poliser från hela Skåne. Från Trelleborg skickas tre personer.Foto: Scanpix

– Jag har full förståelse för att de behöver förstärkning. Det är så viktigt det som händer i Malmö just nu, säger Sven-Inge Nilsson, närpolischef för Söderslätt.

Efter att fem personer dödats på en och en halv månad blev det igår beslutat att alla polisområden i Skåne, totalt fem stycken, ska förstärka Malmöpolisen. Från Södra Skåne, där Trelleborg och Söderslätt ingår, skickas dagligen tre poliser till grannkommunen.

Annons

– Det handlar om patrullerande poliser som ska dit och jobba. Deras uppgift blir att skapa trygghet i stan. Jag vet inte om det kommer att bli aktuellt att vi även förstärker med någon brottsutredare, det får vi se längre fram, säger Sven-Inge Nilsson.

På Söderslätt innebär det att vissa delar av det dagliga arbetet kommer att få stryka på foten. När man blir tre personer färre kommer bland annat det brottsförebyggande arbetet och trafikkontrollerna inte att hinnas med i samma utsträckning som vid full bemanning.

– Vi får prioritera ned vårt lite mindre viktiga arbete helt enkelt, säger Sven-Inge Nilsson som tycker att det känns bra att kunna bidra.

– Jag var chef för länskommunikationscentralen i Malmö tidigare och jag vet att det är viktigt att vi kan hjälpas åt.

Även när jakten på serieskytten, som misstänks för tre mord och 13 mordförsök, pågick i Malmö under hösten 2010 fick några Trelleborgspoliser tillfälligt byta arbetsplats.

– Då handlade det om ungefär lika många poliser som nu, säger Sven-Inge Nilsson.

Hur länge förstärkningen ska vara är inte beslutat.

Monica Hansson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons