Annons

Trelleborgspolisen förstärks – ”Vi ökar på hela tiden”

Den här veckan började 546 nyutexaminerade poliser sina anställningar runtom i landet. För Trelleborg innebär det ett tillskott med två nya poliser.
Trelleborg • Publicerad 26 november 2019 • Uppdaterad 27 november 2019
Polisen i Trelleborg fick på måndagen två nya kollegor.
Polisen i Trelleborg fick på måndagen två nya kollegor.Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt Sveriges radio ska totalt 88 av de nyutexaminerade poliserna börja arbeta i Skåne och Blekinge varav 19 i området södra Skåne och 36 i Malmö. På måndagen började två i Trelleborg.

– Vi i lokalpolisområdet ökar på hela tiden. Vi har haft stora pensionsavgångar några år men nu ökar numerären. Vi utökar både på den yttre sidan och har även rekryterat till utredningssidan, men där handlar det om att vi tillsatt vakanser, säger lokalpolisområdeschef Lars Gunnar Björnqvist.

Annons

Dessutom har man, enligt Lars Gunnar Björnqvist, ständigt även ett par polisaspiranter som är under utbildning inom polisområdet.

Sedan ett par veckor tillbaka pågår den särskilda satsningen, kallad Rimfrost, mot den grova kriminaliteten i Malmö. Den innebär att poliser från bland annat Söderslätt kommer behövas för förstärkning i Malmö under en tid framåt.

– Vi vet inte exakt hur många som behövs ännu. Men en sådan satsning i Malmö har vi också glädje av här, säger Lars Gunnar Björnqvist.

Han tror, till skillnad från vad Ewa-Gun Westford uppgav för TA förra veckan, inte att projekt Rimfrost kommer att få någon negativ påverkan på det lokala arbetet i Trelleborg.

– Det är snarare så att vi kommer att gynnas av det, säger Lars Gunnar Björnqvist.

Fotnot: I lokalpolisområde Trelleborg ingår Trelleborgs, Vellinge och Svedala kommuner.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons