Annons

Trelleborgspar mister lyxbil

Lyxbilen var speciell och passade perfekt till frun som överraskningspresent tyckte maken. Ett knappt år senare fick frun nästa överraskning. Hon måste nu lämna tillbaka bilen till dess rätta ägare.
Trelleborg • Publicerad 30 april 2013

En äldre trelleborgare köpte förra sommaren en bil i halvmiljonklassen i gåva till sin fru. Det var bara ett problem – säljaren var inte ägare till bilen.

Ystads tingsrätt har nyligen rett ut turerna om vem som är bilens rättmätiga ägare. Resultatet: den 65-årige västsvenske man som i april förra året sålde bilen till ett Skåneföretag. Anledningen är att 65-åringen aldrig fick full ersättning för bilen.

Annons

Utan att betala en restskuld på 410 000 kronor till 65-åringen sålde Skåneföretaget bilen vidare för 550 000 kronor till en privatperson.

I juli såldes bilen igen, för 535 000 kronor. Denna gång till en Malmöbo i bilbranschen med betydande skulder. Samma dag köpte trelleborgaren bilen för att ge den till sin fru.

Tingsrätten finner att 65-åringen utsattes för bedrägeri när han överlät bilen till Skåneföretaget och att han alltjämt var ägare av bilen.

Ingen av köparna har kontrollerat om Skåneföretaget var registrerad som ägare i bilregistret och har således inte köpt bilen i god tro. Det gäller även Trelleborgsparet.

Enligt tingsrätten skulle de ha kontrollerat om samtliga överlåtelser varit korrekta. Därutöver låter tingsrätten förstå att paret måste ha insett att mannen de köpte bilen av, den skuldsatte Malmöbon, aldrig haft råd med en sådan bil. Han hade bland annat en skuld till paret om 225 000 kronor, vilken avskrevs i samband med bilaffären.

Enligt tingsrättens dom ska Trelleborgsparet lämna tillbaka bilen till 65-åringen eller ersätta honom med 300 000 kronor vilket motsvarar bilens värde i dag. Dessutom måste paret betala 65-åringens rättegångskostnader.

Ann Ekstrand
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons