Annons

Trelleborgslinjer drabbas av nedskärning

Skånetrafiken står inför en tuff ekonomisk utmaning och effektiviserar. För trelleborgsresenärerna innebär det att tre linjer kommer att gå mer sällan, däribland linje 146.
Trelleborg • Publicerad 7 juni 2012
Foto: Tom Wall

– Det är för lite resande på linjerna på helgerna, det blir för kostsamt när man slår ut biljettinkomsterna, säger Ulrika Mebius, press- och informationschef på Skånetrafiken.

Från den 19 augusti görs neddragningar på ett buss- och tågtrafiken i Skåne. Totalt drabbas ett tjugotal linjer och framförallt är det helgtrafik, men även sena kvälls- och natturer. För Trelleborgs del handlar det om linje 146, 100 och 141. Helgtrafiken kommer att minskas till timmestrafik.

Annons

Budgeten för Skånetrafiken för 2012 och 2013 är tuff och man ska spara över 20 miljoner kronor.

– Vi tog dels på oss en för stor "trafikkostym" inför Citytunnelns öppnande 2010, och dels så har vi haft mindre intäkter sedan vi införde kontantfria resor på stadstrafiken, menar Ulrika Mebius.

Istället för kontanter ska resenärerna använda sig av Jojo-kort, som ger resenären 20 procent rabatt på varje resa.

Skånetrafiken har också märkt en ökning i biljettfusk, vilket till stor del handlar om biljetter som köps via sms.

För att öka biljettförsäljning planerar Skånetrafiken nu flera åtgärder, bland annat har de just öppnat upp för fler att bli biljettombud och Jojo-kort kommer troligen att kunna laddas för 100 kronor och inte för minst 200 kronor som nu.

Sanna Wahanta
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons