Trelleborgskvinna knivskars

En 21-årig Trelleborgskvinna knivskars svårt i en park i Malmö i onsdags och vårdas nu på MAS för sina skador. Kvinnan hade träffat en 28-årig Malmöbo som hon fått kontakt med via internet. Mannen sitter anhållen hos Malmöpolisen misstänkt för mordförsök.
Trelleborg • Publicerad 2 september 2004

De hade träffats en gång tidigare och då varit på bio och restaurang. Mannen hade sagt att han skulle bjuda men hade inga pengar så kvinnan betalade så länge. I onsdags skulle de träffas igen för att kvinnan skulle få sina pengar. Hon tog bussen från Trelleborg till Malmö för att möta mannen som då tog med henne till Mellanhedsparken i södra Malmö. När kvinnan inte ville gå längre in i parken drog han plötsligt fram en kniv som han högg henne med.

- Hon fick minst två knivhugg. Ett i magen och det största hugget i ryggen. Det kunde varit fatalt, säger Willy Persson, inre befäl hos polisen i Malmö.

Kvinnan lyckades ta sig till den närliggande Mellanhedsskolan där några byggjobbare kunde ringa efter ambulans. Kvinnan var svårt skadad men klarade sig, enligt Willy Persson, eftersom hon snabbt fick vård. Händelsen inträffade vid 14-tiden.

När kvinnan senare förhördes på sjukhuset kunde hon berätta var den 28-årige mannen bor. Mannens namn stämde däremot inte. Enligt Willy Persson har han uppgett ett namn då han chattat med den 21-åriga kvinnan på internet och ett annat när han väl träffade henne. Men inget av dessa var hans riktiga namn. Polisen kunde dock gripa mannen vid 16-tiden på onsdagseftermiddagen i hans bostad.

- Hon hade en bra inmemorerad bild av var mannen bor, säger Willy Persson.

Enligt honom har mannen en utvecklingsstörning och är tidigare anmäld för bland annat ofredande.

- Han har ett par anmälningar mot sig under sommaren men är inte dömd tidigare.

Enligt Willy Persson kommer mannen troligtvis begäras häktad och därefter genomgå en så kallad sinnesundersökning.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.