Annons

Trelleborgshems nybygge på gång

Nu söker Trelleborgshems bygglov för sitt planerade nybygge på gamla Glasmästartomten vid Algatan.
Trelleborg • Publicerad 12 april 2005
Så här är det tänkt att fasaden mot Algatan ska se ut på Trelleborgshems nybygge på gamla Glasmästartomten. Ritning: Trelleborgshem
Så här är det tänkt att fasaden mot Algatan ska se ut på Trelleborgshems nybygge på gamla Glasmästartomten. Ritning: TrelleborgshemFoto: 

– Det är ett spännande och kul projekt, säger Leif Persson, vd på Trelleborgshem.

Samtidigt som Trelleborgshem senaste nybygge vid Rådhustorget börjar närma sig slutspurten är det dags för nästa projekt för bolaget att ta fart, huset på gamla Glasmästartomten vid Algatan.

Annons

– Vi siktar på att börja bygga fram emot hösten och om allt går som på räls kan det bli inflyttning på sommaren nästa år, säger Leif Persson.

Det handlar om ett ganska smalt hus mot Algatan som Trelleborgshem planerar att bygga.

– Eftersom vi inte vill gräva ut hela tomten har vi beslutat att göra i ordning en ordentlig trädgård innanför huset för hyresgästerna, berättar Leif Persson.

I planerna finns både en berså för grillning och någon form av konstverk med vatten och generösa uteutrymmen för hyresgästerna.

Själva huset blir i tre våningar med en utbyggnad på vinden. Det blir en tvåa, fyra treor och fem fyror i huset som är på 424 kvadratmeter.

– Vi ska även göra något som är alldeles nytt för oss. På den södra sidan av taket, som vetter mot trädgården, har vi tänkt att det ska bli solfångare på taket, berättar Leif Persson.

Det är tänkt att solfångarna ska stå för en stor del av uppvärmningen av varmvattnet i huset.

– Det är nytt för oss, säger Leif Persson. Men vi siktar allt mer på att våra hus ska bli mer oberoende av energi utifrån.

Huset vid Algatan blir inte ett riktigt vanligt hyreshus.

– Vi har tänkt det som ett 55 plusboende, säger Leif Persson.

Annons

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons