Annons

Trelleborgshems hyreshöjning kritiseras

Trelleborgshem och Hyresgästföreningen kan inte enas om nästa års hyror. Nu har förhandlingarna strandat, enligt Hyresgästföreningen.
Trelleborg • Publicerad 30 november 2007

Nästa år vill Trelleborgshem höja hyrorna med 4,1 procent. Men efter hårda förhandlingar med Hyresgästföreningen gick bostadsbolaget med på att sänka till 3,5 procent. Detta anser Hyresgästföreningen fortfarande vara för högt. De menar att de kommunala bostadsbolagen ska drivas utan vinstsyfte.

− Företaget har uppgett att de kan gå runt på 2,3 procent men vill ändå ha en höjning på 3,5 procent eftersom de har krav på sig att bygga nytt och behöver stärka soliditeten, säger Mats Rönnqvist, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen till tidningen Hem och Hyra.

Annons

Hyresgästföreningen håller inte med. Föreningen tycker att pengarna som bolaget får in på hyror ska motsvara kostnaderna.

Mats Rönnqvist påpekar att Trelleborgshem dessutom fick igenom en höjning förra året på 3,5 procent. Om årets begärda höjning skulle gå igenom innebär det en höjning med 7 procent på två år. Frågan ligger nu hos Hyresmarknadskommittén som är ett organ med ledamöter från Hyresgästföreningen och SABO. Kommittén ska avgöra vilka hyror som kommer att gälla nästa år. Ann Ekstrand

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons