Annons

Trelleborgshem vill höja hyrorna

Hyregästföreningen vill att Trelleborgshem ska sänka hyrorna i alla sina lägenheter med en procent under 2006. Under gårdagens förhandlingar kom bolaget i stället med ett motkrav – en höjning på tre procent.
Trelleborg • Publicerad 18 november 2005

Leif Persson, vd för Trelleborgshem, vill inte närmare kommentera varför bolaget kräver en hyreshöjning med tre procent nästa år, eftersom förhandlingarna ännu inte är klara.

– Vi har lyssnat på Hyregästföreningen och sedan framfört våra behov. Vi ska fortsätta att diskutera, säger han.

Annons

Hyresgästföreningen har gått ut på bred front och begärt hyressänkningar hos en rad fastighetsägare i Skåne. Sänkningen hos Trelleborgshem skulle innebära ungefär 40 kronor mindre i månaden för en normaltrea.

Johan Klintberger, presstalesman på Hyresgästföreningen region södra Skåne, är inte särskilt förvånad över Trelleborgshems motkrav på en höjning av hyrorna.

– Vi har mött samma reaktioner överallt. Men vi tycker att tre procent är för mycket. Trelleborgshem har tjänat på de historiskt låga räntorna och har bra ekonomi. Det ekonomiska utrymmet för en sänkning finns där, säger han.

Enligt Johan Klintberger har Trelleborgshems argument för en hyreshöjning varit höjda kommunala taxor och avgifter.

– Vi tycker att en en-procentig sänkning är ett måttfullt krav jämfört med våra krav till andra företag, som snarare ligger på det dubbla, säger han.

Jessica Bloem Pettersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons