Annons

Trelleborgshem skyller på förväxling

Missen med en blankett sägs nu vara förklaringen till att Trelleborgshem velat ha synpunkter på en planerad värmepump samtidigt som man är i full gång med att bygga den.
Trelleborg • Publicerad 10 oktober 2003

- Vi fick fel blankett från miljökontoret. Någon form av förväxling skedde. Därav förseningen. Hade vi fått rätt från början så hade vi kunnat gå ut med kungörelsen för tidigt samråd betydligt tidigare, kanske redan i somras, säger Gerd Klein (s), ordförande i det kommunala bostadsbolaget Trelleborgshem. Hon säger att hon just nu håller på att läsa in sig på alla turerna, från det att idén initierades att uppföra en värmepump på området i våras fram till dess att man i förra veckan annonserade kungörelsen i dagspress, där planerna på en värmepump gjordes gällande. Fram till den 15 oktober har allmänheten möjlighet att lämna in synpunkter som rör projektet, där även tre upptagningsborror och fyra returborror ingår. Det var i gårdagens tidning som vi berättade att en privatperson anmält Trelleborgshem hos överåklagare Sven-Erik Alhem. Ärendet har vidarebefodrat och granskas nu av miljöåklagare Mats Palm, verksam på andra åklagarkammaren i Malmö. Finner Palm skäl att gå vidare om bostadsbolagets tillvägagångsätt kan det leda till en polisutredning. - Jag hävdar fortfarande att det inte begåtts något formellt fel. Men jag kan samtidigt säga att det blev fel i tiden. Hade vi fått rätt papper från miljökontoret betydligt tidigare så hade det här problemet kunnat undvikas. Rätt blankett fylldes inte i förrän i somras, fortsätter Gerd Klein. Magnus Berg är verksam på länsstyrelsen och ansvarig för handläggningen av det aktuella ärendet. - Vi kan inte stoppa bygget av värmepumpen så länge det inte finns något som direkt kan äventyra miljön i området, vare sig det gäller buller eller något som kan äventyra kvaliteten i vattnet. Vi kan inte agera förrän efter synpunkter från allmänheten har kommit in. Vi avvaktar fram tills dess, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons