Annons

Trelleborgshem: "Så är det absolut inte"

Trelleborgshem kommer att gå vidare med kattfrågan på Fagerängen genom att polisanmäla.
Trelleborg • Publicerad 28 december 2011

Kent Jönsson, vd på Trelleborgshem, menar att det inte finns någon anledning att tro att katter blivit innestängda i husgrunderna.

– Så är det absolut inte. Innan vi satte igen hålen har två man krupit runt där och sett till att där inte var några katter, säger han.

Annons

Enligt Kent Jönsson beror problemet från första början på att någon har sparkat sönder ventilerna i husen, vilket gjort det möjligt för katter och andra djur att ta sig in.

– Det är inte lämpligt och därför var vi tvungna att sätta igen ventilerna. Nu har någon ännu en gång sparkat sönder dem och vi kommer att göra en polisanmälan om skadegörelse, säger han.

Kent Jönsson menar att fastighetsbolagets uppgift är att se till att det inte finns lösa katter på området, men att hjälpa till med kastrering av katter tycker han är att dra uppdraget för långt.

– Det kan ju inte tillhöra vår huvudsyssla. Det får andra hålla på med.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons