Annons

Trelleborgshem köper stor tomt i Smygehamn

Trelleborgshem har köpt en drygt 2 000 kvadratmeter stor tomt intill väg 9 i centrala Smygehamn.
Smygehamn • Publicerad 9 april 2018

Tomten har man köpt från fastighetsbolaget Smygehamn Bostäder AB. Det skriver Trelleborgshem i ett pressmeddelande.

– Vi tycker att detta är ett spännande förvärv med fantastiskt läge bara ett stenkast från havet och granne till den vackra parken i Smygehamn, säger Trelleborghems vd Pia Jönsson i pressmeddelandet.

Annons

Tanken är att bygga bostäder på den i dag obebyggda tomten. Men exakt när det kan bli är oklart, eftersom detaljplanen måste ses över och eventuellt ändras. Nuvarande detaljplan medger bebyggelse för bostäder och handel.

– Vi vet att processer kan ta tid. Jag tror att det är närmare 40 år sedan tomten var tänkt för handelsändamål och senare också tandvårdsklinik och bostäder. Så några år i detta sammanhang har ingen betydelse, säger Pia Jönsson i pressmeddelandet.

Trelleborgshem äger sedan tidigare dels äldreboendet Smygehem, dels den gamla stationsbyggnaden i Smygehamn. Den senare köptes 2016 och där kommer bolaget under våren att påbörja en större renovering och ombyggnad. Tills årsskiftet är tanken att tre hyreslägenheter står klara.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons