Annons

Trelleborgshem har mutpolicy

Det kommunala bostadsbolaget Trelleborgshem har antagit en policy mot mutor.
Trelleborg • Publicerad 8 juli 2005

Bakgrunden till mutpolicyn är att vd och före detta styrelseordföranden i Trelleborgshem fälldes för mutbrott i fjor, efter en Tysklandsresa med en leverantör.

Bolaget har nu antagit en policy för att undvika liknande händelser i framtiden.

Annons

I policyn definieras mutbrott och vad som kan räknas som muta, bland annat påpekas att det inte finns någon beloppsgräns för vad som kan vara muta. Policyn innehåller även en vägledning där det påpekas att det är Trelleborgshem som ska betala för anställdas resor och uppehälle vid mässor, utställningar, konferenser och andra evenemang.

Några gåvor från leverantörer accepteras inte. Anställda kan bara ta emot presentreklamartiklar som inte är av exklusiv natur. Andra gåvor ska lämnas tillbaka.

Gåvor från hyresgäster, till exempel chokladaskar, kan tas emot, förutsatt att de inte ges till en enskild person.

"Ingen ska behöva känna att man kan få bättre behandling genom att lämna in en gåva" står det i policyn.

Anställda och deras familjer får inte vara med i arrangemang som leverantörer betalar. Gåvor till anställda är inte tillåtna. Otillbörliga inbjudningar bör man inte bara utebli ifrån, utan även skriva ett aktivt nej tack-brev. Gåvor som kommit med post bör också skickas tillbaka på liknande sätt.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons