Trelleborgshem ger ingen förtur

Kent Jönsson, vd på Trelleborgshem, bekräftar att företaget inte ger någon förtur men ger ändå visst hopp åt Lars Lefverts sökande efter lägenhet.
Trelleborg • Publicerad 4 november 2008

– Det ska vara mycket speciella fall som gör att vi gör avsteg från vår uthyrningspolicy, säger Kent Jönsson som dock betonar att han inte har kännedom om Lars Lefverts fall.

Enligt Kent Jönsson har Trelleborgshem en kö på runt 1 000 personer som väntar på att få en lägenhet. Väntetiden varierar beroende av var man vill bo och hur stor lägenhet man vill ha.

– Vill man bo i centrala Trelleborg kan det i sämsta fall ta två år men i regel tar det kortare tid. Väljer man något ytterområde blir det betydligt kortare, säger Kent Jönsson.

Företaget utgår från den kö som finns när de hyr ut och har inga speciella lägenheter avsedda för hyresgäster med särskilda behov.

Hade Lars Lefvert redan bott hos Trelleborgshem menar Kent Jönsson att företaget kunnat hjälpa till i större utsträckning. Men han ger ändå visst hopp åt Lars Lefverts jakt på ett bättre boende.

– Om det är något speciellt fall där kommunen trycker på lyssnar vi på det. Då bedöms varje fall för sig, säger Kent Jönsson.

Om socialförvaltningen som beslutar om både hemtjänst och färdtjänst och som känner till Lars Lefverts fall, tar upp ärendet med Trelleborgshem skulle det alltså kunna hjälpa i Lars Lefverts jakt på ett bättre boende.

– Då har vi en dialog där socialförvaltningen drar ärendet, säger Kent Jönsson.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.