Trelleborg

Trelleborgshem erbjuder sommarjobb till sina boende

Trelleborg Artikeln publicerades
Sugen på att jobba hos Trelleborgshem?
Foto: Claes Nyberg
Sugen på att jobba hos Trelleborgshem?

Ungdomar som bor i någon av Trelleborgshems bostäder kan i sommar även få jobba hos bolaget. ”Det känns som ett självklart val”, säger Trelleborgshems vd Pia Jönsson.

Det kommunala bostadsbolaget skriver i ett pressmeddelande att det kommer att erbjuda jobb till ungdomar som är mellan 16 och 19 år.

Trelleborgshem hoppas att man genom satsningen får chansen att visa upp sig som en intressant och framtida arbetsgivare, samtidigt som ungdomarna får en insyn i arbetslivet.

– Att erbjuda våra ungdomar sommarjobb känns som ett självklart val. En stor del av våra hyresgäster är barn och ungdomar. Att förvalta deras uppväxtmiljöer på bästa sätt, så att det bygger tillit till samhället och framtidstro, är ett stort ansvar, säger Pia Jönsson i pressmeddelandet, och kallar det att ”ta samhällsansvar på riktigt”.

Jobb kommer att erbjudas i två olika perioder, vecka 28-32 respektive vecka 29-32. Den som är intresserad ska skicka in sin ansökan senast den 20 maj och den 25 maj lämnas besked om vilka som fått jobb.

– Vi får se hur många som söker. Förhoppningen är att alla kan få något, säger Ricardo Klemensson, fastighetschef på Trelleborgshem, till Trelleborgs Allehanda.

Exakt vilka arbetsuppgifterna blir är ännu inte helt klart.

– Det kan vara allt från att laga något staket till att fixa med krukor med sommarblommor. Tanken är att det här ska leda till att man är lite extra rädd om sitt område. Och så blir det ju en liten extra sommarpeng, säger Ricardo Klemensson.