Annons

Trelleborgshem bygger på Forumtomten

Det kommunala bostadsbolaget Trelleborgshem köper Forumtomten från Trelleborg AB för tio miljoner kronor. Bolaget siktar på att bygga 80 till 90 nya lägenheter på tomten.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2011
Alternativ B.
Alternativ B.Foto: 
Alternativ A.
Alternativ A.Foto: 

– Vi är glada att vi kunnat genomföra den här affären, säger Gerd Klein (S), vice ordförande i Trelleborgshem. Det kommer att bli ett lyft för de östra delarna av centrala Trelleborg.

Kent Jönsson, vd för Trelleborghem, är också nöjd med affären.

Annons

– Det ingår i våra planer att bygga fler hyreslägenheter i Trelleborg, säger han.

Trelleborgshem planerar att bygga lägenheter i den gamla bryggeribyggnaden. Dessutom planeras flera andra nya huskroppar på tomten. Slutresultatet hamnar någonstans mellan 80 och 90 nya lägenheter.

– Vi ska också i dagsläget bevara Forumhuset. Där har vi blivit ägare till inredningarna från Drottning Victoria och tagit på oss ett ansvar att sköta dem i ett kontrakt med kommunen, förklarar Kent Jönsson.

Trelleborgshem har planer på att utveckla verksamheten i Forumhuset.

– Vi kan tänka oss en internationell skola som kan locka forskare som arbetar vid ESS i Lund att bosätta sig i Trelleborg. Eller en filial av Malmö högskola, säger Kent Jönsson.

Restaurangskolan kan också bli kvar i huset, enligt Trelleborgshem.

För utbyggnaden i kvarteret finns två olika skisser. Det ena alternativet bygger på en öppnare lösning, medan det andre ger ett mer stängt bostadskvarter, med ett fräckt punkthus i ena hörnet av tomten.

– Lösningen kan också bli en kombination av de båda, säger Gerd Klein.

Skisserna är ritade av Plan- och byggnadskonst i Lund.

Fanny Johansson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons