Annons

Trelleborgshem bygger nya hyresrätter

Trelleborgshem planerar att bygga 20 till 25 nya hyreslägenheter per år under närmaste åren. Förutsättningen är att Trelleborg fortsätter att växa och att konjunkturnedgången inte blir värre.
Trelleborg • Publicerad 22 april 2003

Det framgår av bolagets nya omvärldsanalys som presenterades i samband med bokslutet för 2002 på tisdagen. 2002 blev ett bra år för Trelleborgshem och slutade med en vinst på cirka 6,5 miljoner kronor. Under 2003 planerar bolaget att investera total cirka 72 miljoner kronor, varav ungefär 67 miljoner går till nyproduktion av bostäder. - Närmast i tur i Trelleborg står 20 lägenheter i huset vid Rådhuset, med planerad byggstart i höst, säger Leif Persson, vd i Trelleborgshem. Även i Anderslöv projekterar Trelleborgshem 15 nya lägenheter under året, i form av radhus. Under 2004 planeras 14 lägenheter på tomten där glasmästeriet nu ligger i hörnet Algatan/Pilegränd och 2005 är det dags för andra etappen vid Rådhuset med 12 lägenheter, mellan de nuvarande husen och kiosken på Kontinentgatan, samt i kvarteret norr om busstationen Övre, 20 lägenheter. Året efter planerar bolaget att börja bygga 25 lägenheter på gamla Sockerbrukstomten i hörnet Bryggaregatan/Allén.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons