Annons

Trelleborgsföretag gör miljonvinst

Roxi Stenhus i Trelleborg gör en vinst på cirka en miljon kronor för perioden 14 juni till 31 december 2005. Prognosen för 2006 höjs kraftigt i koncernens bokslutskommuniké. Företaget räknar med en omsättning på 56 miljoner kronor under året och fyra miljoner kronor i rörelseresultat.
Trelleborg • Publicerad 28 februari 2006

Roxi Stenhus är en nybildad koncern som noterats på Aktietorget sedan 4 juli i fjor.

Bakgrunden till bolaget är Bygg Bohlin i Trelleborg AB som tillverkade Flexi Villan. Det var efter att efterfrågan på bolagets stenhus ökat kraftigt som man beslöt att notera bolaget på Aktietorget och byta namn.

Annons

Den första perioden av bolagets verksamhet har alltså gått bättre än väntat. Det gäller framför allt tillverkningen och försäljningen av stenhus.

Företaget satsar på sin försäljningsorganisation och anlitar nya återförsäljare på sex till tio nya orter i södra Sverige.

Vid början av året hade företaget kontrakt värda 26 miljoner kronor klara.

Däremot har dotterbolaget Entreprenadgruppen i Skåne AB inte gått lika bra. Bolaget har specialistkompetens på värmepumpar, telefonväxelsystem och industriautomation.

I bokslutskommunikén meddelar Roxi Stenhus att man diskuterar en avveckling av verksamheten i Entreprenadgruppen. Verksamheten har, enligt kommunikén, inte levt upp till förväntningarna och under första kvartalet av 2006 syns en vikande försäljning.

Merparten av koncernens anställda finns i Entreprenadgruppen och en avveckling skulle innebära att verksamheten blir mindre finansiellt känslig, skriver företaget i kommunikén.

Sammantaget ser bolaget ljust på framtiden.

"Vi tror därför på ett mycket starkt 2006 och 2007 för branschen i stort och således även för Roxi Stenhus" skriver vd Lars Bohlin i sin kommentar till bokslutskommunikén.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons