Annons

Trelleborgare får fängelse för två inbrott - i samma villa

En man i 20-årsåldern döms till åtta månaders fängelse för två villainbrott - i samma villa.
Trelleborg • Publicerad 14 november 2018
Ystads tingsrätt
Ystads tingsrätt

Det var på morgonen den sjunde augusti i år som en villa på Björkevägen i Trelleborg utsattes för inbrott. Via ett källarfönster tog sig tjuven eller tjuvarna in och stal cirka 4 000 kronor i kontanter och en kniv.

Ägarna till bostaden gjorde en polisanmälan samma dag. Men redan dagen efter drabbades de av ytterligare ett inbrott. Denna gång stals två vapenskåp som innehöll 50 000 kronor i kontanter, vapen, ammunition, klockor, smycken och några flaskor vin. Stöldgodset påträffades senare i Malmö.

Efter inbrotten hittade polisen blodspår i villan som kunde knytas till en man i 20-årsåldern, hemmahörande i Trelleborg. Han döms nu av Ystads tingsrätt till åtta månaders fängelse för grov stöld i samband med det första inbrott, medhjälp till grov stöld i det andra fallet, olovlig körning och brott mot knivlagen. Han ska dessutom betala drygt 15 000 kronor i skadestånd till villaägarna.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons